Cele 41 de parcele ale parcului industrial sunt dotate cu infrastructura la standard europene, pentru a satisfice cerintele oricarui investitor. Utilitatile prevazute pentru Banat Business Park sunt: curent electric, gaz, apa, retea de incendiu, canalizare, cai de acces, telecomunicatii.

 

Infrastructura pentru racordarea electrica a fiecarei parcele este realizata prin tubulari subterane prin care pot fi trase cablurile de record. Racordul electric va fi realizat ulterior in functie de necesitatile fiecarui client, putand fi pe joasa tensiune sau medie tensiune. In apropierea Banat Business Park se afla o statie de transformare cu o capacitate de 250 MW, din care se poate alimenta parcul industrial.

Intregul parc industrial este dotat cu iluminat stradal.

Alimentarea cu gaz se face din reteaua existent de distributie gaze naturale. Presiunea medie se afla la cca. 100 m fata de limita de proprietate a parcului industrial, care face parte din sistemul public de distributie gaze naturale existent in localitatea Sinandrei, jud. Timis.

Reteaua a fost extinsa cu ramuri pe fiecare strada si poate acoperi un debit mare de gaz pentru necesitatile clientului.

Alimentarea cu apa se face din gospodaria de apa aflata in parcul industrial, formata din bazin de acumulare si statie de pompare. Gospodaria de apa este alimentata din foraje de mare adancime aflate pe perimetrul Banat Business Park.

Reteaua de distributie se realizeaza pe toate strazile, asigurand debitul necesar fiecarui client.

Bazinul de incendiu si statia de pompare cu care este dotat parcul industrial asigura normele de calitate FM Global. Bazinul de incendiu este alimentat din foraje de mica adancime. Din acesta se poate asigura debitul necesar realizarii retelei de hidranti din incinta si din interiorul cladirilor fiecarei parcele, nemaifiind necesare realizarea unei statii de pompare si bazin de incendiu pentru hidranti pe fiecare parcela. Pe partea stanga, reteaua de incendiu respecta normele de calitate FM Global. Pe partea dreapta, reteaua de incendiu respecta normele de calitate romanesti.

De asemenea, Banat Business Park este dotat si cu retea stradala de hidranti.

Canalizarea menajera este asigurata pentru toate parcelele. Pe partea stanga a parcului industrial, canalizarea menajera este preluata gravitational, iar pe partea dreapta canalizarea menajera este sub presiune. Pe partea dreapta a Banat Business Park se gaseste statia de pompare a canalizarii menajere, care este conectata la o retea care duce menajerul in reteaua Aquatim a Timisoarei.

Canalizarea pluviala asigura preluarea apei pluviale de pe strazi, trecuta prin separatoare de hidrocarburi si deversata in canalele ANIF. Pentru apa pluviala de pe fiecare parcela, investitorul va trebui sa faca un bazin de retentie a apei pluviale, deversarea in canalul ANIF fiind asigurata de Banat Business Park.

Drumurile din parcul industrial au fost proiectate pentru a putea suporta trafic greu. Acestea sunt marginite de alei pietonale si piste de biciclete.