Banat Business Park este in proces de dezvoltare a unei zone industriale la standarde europene, adresandu-se companiilor interesate sa isi dezvolte activitatea de productie sau administrativa in Europa de Est, mai exact in comuna Sinandrei, judetul Timis, Romania si sa beneficieze in acest fel de forta de munca de cea mai buna calitate la preturi scazute si de o locatie perfecta.

Parcul este certificat conform Legii 186/2013, primind in 30 decembrie 2016 titlul de Parc Industrial. Acesta are o suprafata totala de 85,76 ha, plan urbanistic zonal aprobat si beneficiaza de infrastructura menita sa satisfaca solicitarile oricarui client:

  • Este compus din 41 de parcele care pot fi comasate si divizate, in cazul in care acest lucru ar fi solicitat de catre un client.

  • Parcelele au suprafete cuprinse intre 0,3592 ha si 3,2951 ha.

  • Procentul de ocupare al terenului este de 55 %, 20 % spatii verzi si 10 m spatiu de protectie fata de parcelele invecinate.

  • Regimul de inaltime este de P+3, fiind acceptati pana la 15 m.

Banat Business Park se afla la o distanta de 5 km de centrul orasului Timisoara, capitala judetului Timis si important centru economic, istoric si cultural al zonei de vest a Romaniei. Din punct de vedere al cailor de acces, parcul industrial se afla la intersectia cu viitorul drum express care va face legatura directa intre Autostrada A1 Budapesta – Bucuresti, E69 si Timisoara (orasul aflandu-se pe Coridorul 4 European). In momentul actual, legatura dintre E69 si A1 se face pe Soseaua de Centura a Timisoarei, aflata la un km de Banat Business Park si continuandu-se pe drumul actual de legatura DN 691.

Timisoara are un numar de 311.428 locuitori si este intr-o continua crestere si dezvoltare in ultimii ani, datorita numarului mare de investitori din zona. Este al treilea centru universitar din Romania, dupa Bucuresti si Cluj Napoca, Universitatea Politehnica din Timisoara fiind considerata una dintre cele mai bune din Europa. Timisoara a fost desemnata ca in anul 2021 sa fie Capitala Culturala a Europei, iar in acest sens autoritatile locale pregatesc investitii mari atat in infrastructura, cat si in dezvoltarea arhitecturala a orasului.

Facilitati aferente parcului industrial prevazute de legea 183/2013

(1) Titlul de parc industrial confera administratorului si rezidentilor parcului dreptul la urmatoarele facilitati: 

  • Scutire de la plata taxelor percepute pentru modificarea destinatiei sau pentru scoaterea din circuitul agricol a terenului aferent parcului industrial; 

  • Scutire de la plata impozitului pe terenuri, corespunzator terenului aferent parcului industrial, potrivit prevederilor art. 257 lit. l) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare; 

  • Scutire de la plata impozitului pe cladiri, corespunzator cladirilor care fac parte din infrastructura parcului industrial, in conformitate cu art. 250 alin. (1) pct. 9 din Legea nr. 571/2003, cu modificarile si completarile ulterioare; 

  • Scutiri, numai cu acordul autoritatilor publice locale, de la plata oricaror taxe datorate bugetelor locale ale unitatilor administrativ-teritoriale pentru eliberarea oricaror certificate de urbanism, autorizatii de construire si/sau autorizatii de desfiintare de constructii pentru terenurile si cladirile din infrastructura parcului, ce fac parte integranta din parcul industrial; 

  • Alte facilitati ce pot fi acordate, potrivit legii, de autoritatile administratiei publice locale.